RADIO
play
NOW PLAYING

Nieuw album Suzi Quatro

Written by on 25 januari 2021


Suzi Quatro komt met een nieuw studioalbum. ,,Door de lockdown heb ik meer tijd om muziek te schrijven. Bedank corona dus maar voor dit nieuwe album!”

Vrouwelijke bassist
Suzi Quatro kwam als vrouwelijke zangeres in de jaren zeventig op de markt en wordt gezien als de eerste basspelende vrouw die een grote rockster werd. De 70-jarige Quatro verkocht meer dan 50 miljoen albums en speelt nog steeds live over de hele wereld. Haar leeftijd stopt haar niet van doen waar ze goed in is: muziek maken. ,,Ik was vijf toen ik Elvis zag optreden in de Ed Sullivan Show”, vertelt Suzi enthousiast. ,,Vanaf dat moment wist ik dat ik rock-‘n-roll wilde spelen!”

Het beste uit haar vrije tijd halen en nieuw materiaal schrijven dát is wat Suzi wilde. ,,Ik heb mij laten inspireren door de gekke dingen die er momenteel in de wereld gebeuren. Genoeg inspiratie dus.” Suzi doet het niet in haar eentje, maar is voor The Devil In Me weer de studio ingedoken met haar zoon Richard Tuckey. Na het grote succes van hun vorige samenwerking op het album No Control (2019) leek dit het perfecte plan. ,,Richard en ik vormen een briljant team”, zucht Suzi. Haar ogen stralen. ,,Ik had nooit gedacht dat we No Control zouden overtreffen, maar ik denk dat het gelukt is. The Devil In Me is nóg sterker.” Het album presenteert een volledige scala aan muzikale diversiteit: van rocknummers tot intieme geluiden. ,,Ik wilde dat dit album net zo baanbrekend zou worden als ons eerste. En dat is ‘ie.”, vertelt Richard trots. ,,We horen mijn moeder vanuit een hele reeks verschillende aspecten.” Een divers album met zowel rocknummers als intieme liedjes is het resultaat. The Devil In Me verschijnt op vrijdag 26 maart.


Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *