RADIO
play
NOW PLAYING

Voltage geeft spetterende Album Release Show in Tivoli

Written by on 18 april 2024

Voltage in een uitverkocht Cloud Nine in Tivoli Vredenburg

Op zaterdag 13 april speelde Voltage een spetterende release show ter ere van hun vijfde studio album ‘Fortunes & Willows’. Het album dat een dag eerder, op 12 april verscheen wordt de opvolger van het succesvolle ‘Tomorrow Hits Today’.

Het hele album integraal live ten gehoren brengen bleek een schot in de roos. Na elke song kwam een record-waardig en oorverdovend applaus.

Arrows Ad Oss en Dave Vermeulen op de release show in Cloud Nine – Tivoli Vredenburg

De band zegt er zelf over op hun Facebook pagina: “Dankbaar voor een enorm fijn publiek, onze crew, Bjorn Van Der Doelen, Wim Behre, de crew van Tivoli en alle luisteraars tot nu toe van ons nieuwe album. Keep it spinning, streaming and rolling! Laat ons vooral je favoriete track(s) weten.”

Maar liefst zestien tracks zijn er op het album te vinden en voor de liefhebbers is het goed te horen dat het ook weer op vinyl is uitgebracht. “Het waren er nog wel meer maar we waren hier zo tevreden over en hiervan zodanig overtuigd dat dit het uiteindelijke resultaat is geworden. We willen ons niet limiteren en proberen altijd voor kwaliteit te gaan maar de plaat was klaar en het verhaal was rond.” Zegt frontman Dave Vermeulen hierover.

Vermeulen heeft een onstuimige periode achter de rug en legt uit wat hij met bovengenoemde verhaal bedoelt. “Er moest bij mij zoveel uit dat dit niet met elf tracks lukte. Na de geboorte van mijn dochter is negen maanden later plotseling mijn vader overleden. Ik ben blij dat hij haar nog heeft leren kennen. Daarna ben ik wat dieper over het leven gaan nadenken en heb alles proberen te projecteren op mijn muziek. Ik had zoveel te vertellen en te verwerken. Het was een heftige periode maar ook een mooie tijd. Ik heb mijzelf afgevraagd hoe het bij mij in mijn eerste levensjaren allemaal is vergaan, hoe ben ik er vervolgens in gaan staan, hoe denk ik er zelf over en wat wil ik zelf achterlaten. Het is natuurlijk een on-going proces waarbij de vraag is wat ik doorgeef aan een volgende generatie. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor maar het is altijd goed om overal zelf eens rustig over na te denken.”

Met dit gegeven kan ‘Fortunes & Willows’ gezien worden als een levensverhaal dat gevat is in een drieluik zoals te horen is in de titeltrack van het album. Vragen als hoe was je opvoeding, wat neem je daarvan mee en wat geef je door aan je nabestaanden worden daarin aan de orde gesteld.

Heb je dit feestje gemist? Niet getreurd. De band feest nog even door en jij kunt er bij zijn op onderstaande data.

19-04: Luxor Live, Arnhem (tweede album release show!)

02-05: P60 Amstelveen with The Commoners