RADIO
play
NOW PLAYING

Slash en Chris Stapleton slaan de handen ineen voor een extreem levendige versie van Fleetwood Mac’s klassieker Oh Well

Written by on 18 april 2024

Slash en Chris Stapleton

SLASH, de iconische, Grammy-winnende gitarist en songwriter, keert terug met zijn met sterren doorspekte debuutbluesalbum en zesde soloalbum uit zijn carrière, Orgy of the Damned. Het ablum komt uit op 17 mei 2024 op Gibson Records in samenwerking met Sony Music Australia.

SLASH heeft nu het nummer Oh Well uitgebracht, met de zang van outlaw countryster Chris Stapleton, en maakte een transcendente en geëlektrificeerde, met bluesachtige folk doordrenkte versie van het juweeltje van Fleetwood Mac, geschreven door de oorspronkelijke oprichter Peter Green.

“Dit is dus de originele Fleetwood Mac, opgericht door Peter Green, een van de grootste singer-songwriter-gitaristen. Hij is misschien minder bekend bij het publiek, maar bij ons gitaristen zeer bekend van de Britse blues uit de jaren 60 en hij staat aan de top van dat genre, schouder aan schouder met Eric Clapton, Jeff Beck en Nick Taylor. “

“Hij had een moeilijk verhouding met drugs en verdween vroeg in zijn carrière, maar hij maakte een aantal geweldige nummers en ‘Oh Well’ is een van mijn favorieten.” Aldus SLASH

“Ik herinner me dat ik het nummer op de radio hoorde toen ik een jaar of 13 was. Ze draaiden zowel de oudere versie van Fleetwood Mac als de nieuwe versie van de band met Stevie Nicks en Lindsey Buckingham. Ik heb altijd van dit nummer gehouden en het heeft een geweldige gitaarriff. Ik heb het in de jaren ’90 gejamd met de Blues Ball, en ik heb het hier en daar live gespeeld.”

“Ik wist vanaf het begin dat ik het nummer op deze plaat wilde uitbrengen. Het was ook een van de nummers waarvan ik probeerde uit te vinden wie er de juiste zanger voor zou zijn, en een van de ideeën die ik had was Chris Stapleton, een van de meest briljante singer-songwriters van dit moment. Hij heeft ook zo’n rauwe en onderscheidende stem, dus ik belde hem op en hij zei ja en maakte het magisch. Ik bedoel, zijn stem is zo cool.”