RADIO
play
NOW PLAYING

Zac Brown neemt emotioneel afscheid van Jimmy Buffett met ‘Pirates and Parrots’

Written by on 22 april 2024

Mac McAnally, oude zanger en gitarist van Buffett’s Coral Reefer Band, zingt ook mee op het nummer.

Een half jaar na de dood van Jimmy Buffett brengt de Zac Brown Band een ode aan hun vriend met een nieuw nummer, “Pirates & Parrots.” “We’re all here missing you,” zingt Brown, ‘alle piraten en papegaaien zingen: “All the pirates and the parrots sing, ‘So adios my friend, anchor where that ocean ends.” In het nummer, dat de luchtige, permanente vakantiesfeer van echte Buffett hits oproept, zit een bijdrage van zanger-gitarist Mac McAnally, lid van de Coral Reefer Band van wijlen de Parrot King.

Brown bracht het nummer afgelopen donderdag in première tijdens een eerbetoon genaamd “Keep the Party Going: A Tribute to Jimmy Buffett at the Hollywood Bowl.” Andere artiesten bij het concert waren onder meer McAnally, Paul McCartney, de Eagles, Jon Bon Jovi, Jackson Browne, Brandi Carlile en Pitbull.

“Ik ben zo blij dat ik dit nummer eindelijk kan laten horen en een ode kan brengen aan Jimmy Buffett”, zei Brown in een verklaring. “Het raakte me hard toen we hoorden dat hij er niet meer is, hij was een fantastisch mens. Dit is een ode aan zijn leven en aan alle mensen die hem door zijn liedjes nooit zullen vergeten.”

Buffett had een enorme invloed op de countrymuziek, maar vooral op Brown. Hij werkte hem en zijn band voor collabs als ‘Knee Deep’ uit 2011 en ‘Same Boat’ uit 2021, en sloegen ook de handen ineen voor een versie van CMT Crossroads.

Buffett overleed in september na een vier jaar durende strijd tegen huidkanker. President Joe Biden prees de singer-songwriter met een bericht op sociale media. “A poet of paradise, Jimmy Buffett was an American music icon who inspired generations to step back and find the joy in life and in one another,”, schreef Biden. “We hadden de eer om Jimmy door de jaren heen te leren kennen, en hij leefde op het podium – vol medeleven en vreugde, en hij gebruikte zijn gave om mensen samen te brengen.”