RADIO
play
NOW PLAYING

United State of Mind: ‘een geschenk aan de wereld’

Written by on 11 oktober 2020

6a14d940-c50e-4be9-974e-db4958369454.png

Robin Trower, Maxi Priest en Livingstone Brown komen met een gezamenlijke album. United State of Mind brengt de drie Britse muzieklegendes samen. Een uitstekend geheel vol sfeer, allure en een hele hoop soul.

Powertrio
De virtuoze rockgitarist Robin Trower werd beroemd met Procul Harum en leidde daarna The Robin Trower Band. Zijn album ‘Bridge of Sighs’ heeft wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Net als de iconische Britse reggae-zanger Maxi Priest. Zijn Jamaicaanse afkomst creëert een krachtige mix creëerde die ook wel reggaefusion wordt genoemd. Een pionier in het genre en staat niets voor niets bekend als een van de meest succesvolle reggaefusion-acts. Tot slot producer Livingstone Brown. De mix-engineer begon als sessie- en tourmuzikant in de jaren 80. Livingstone werkte met vele grote artiesten samen en ontmoet Robin en Maxi dan ook niet voor eerst.

Wereldgeschenk
Een toevallige ontmoeting brengt de drie heren samen. En hun talenten van blijkt een winnende combinatie. Of zoals Robin Tower zegt: Werken aan het album met Livi en Maxi was een waar genoegen van begin tot eind.” Een muzikale verbinding van drie verschillende geesten. ,,We creëren een album voor muziekliefhebbers dat we als een geschenk aan de wereld kunnen geven”, vertelt Maxi Priest trots. ,, Ik ben overweldigd. Het is allemaal live-instrumentatie en volledig organische muziek. United States of Minds is voor alle genres.”

Album downloaden klik hier!