RADIO
play
NOW PLAYING

Postuum soloalbum als erfenis van Uriah Heep bassist Trevor Bolders!

Written by on 19 december 2020

Trevor Bolder bracht een belangrijke bijdrage aan de loopbaan van David Bowie en Uriah Heep. Hij was de bassist van Bowies begeleidingsband Spiders From Mars en Ziggy Stardust. Trevor wist met zijn melodieuze en getimede basspel de nodige indruk te maken. Hij werd ontdekt en stapte in 1976 in een nieuwe avontuur als bassist van de Britse rockband Uriah Heep.

Solowerk kan voortleven
Trevor Bolder stierf in 2013 op 62-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker. Hij verzorgde tot zijn dood de baspartijen van Uriah Heep en liet een soloalbum achter dat nu, zeven jaar later, in kaart is gebracht. ,,Zowel vrienden als familie hebben bijgedragen aan het voltooien van zijn erfenis getiteld Sail The Rivers”, vertelt Trevors weduwe Shelly Bolder. Ze is duidelijk geëmotioneerd.
,,Het was zijn droom om een ​​soloalbum te maken”, legt Shelly uit. ,,En dat is nu met de magie van vrienden en familie alsnog gelukt!” Toen Shelly hoorde hoe ver Trevor was gekomen met het album, wist ze dat het af moest. ,,Hij heeft er eindeloos veel uren aan heeft gewerkt en zou zo trots zijn geweest. Ik ben heel blij dat we nu allemaal kunnen genieten van zijn prachtige muziek en zijn solowerk voor altijd kan voortleven!” Het album bevat ongehoorde titels en Trevors eigen interpretaties van nummers die hij aan Uriah Heep had gegeven. Sail the Rivers is hier beschikbaar op cd en wordt begin 2021 op streamingplatforms uitgebracht.

Sail The Rivers
Continue reading