RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Robert Jon & the Wreck – Ride Into The Light

Written by on 16 juni 2023

Op 9 juni met de release van ‘West Coast Eyes’, hebben de in Zuid-Californië gevestigde rootsrockers Robert Jon & The Wreck ‘Ride Into The Light’ aangekondigd, hun zevende studioalbum, dat op 4 augustus uitkomt via Joe Bonamassa’s Journeyman-records.

Ride Into The Light zit boordevol zinderende bluesrock en zonovergoten Americana-ballads en is zowel opwindend als ontroerend, wat bewijst dat rock-‘n-roll floreert in 2023. Om hun traditionele productieproces nieuw leven in te blazen, werkte The Wreck samen voor deze release met de legendarische producers Don Was (John Mayer, Bonnie Raitt), Dave Cobb (Brandi Carlile, Chris Stapleton), Kevin Shirley (Iron Maiden, The Black Crowes) en gitaarmaestro’s Joe Bonamassa en Josh Smith (Marc Broussard, Eric Gales, Joanne Shaw Taylor). Op het resulterende album bereikt de band een nieuw niveau van muzikaliteit en bekwaamheid in het schrijven van liedjes, met een frisse kijk op rock & roll terwijl klassieke artiesten als The Allman Brothers Band, Eagles en Lynyrd Skynyrd worden opgeroepen.

Om de aankondiging te vieren, hebben Robert Jon & The Wreck de nieuwste single van het album “West Coast Eyes” uitgebracht, een instant klassieker die de pure vreugde van zomerse liefde oproept. Geproduceerd door Bonamassa en Smith en met de bekende sessietoetsenist Jeff Babko, werd het nummer geschreven in Nashville, TN terwijl de band vorig jaar op tournee was.

Robert Jon & The Wreck hebben tot nu toe een zeer productief jaar achter de rug met verschillende nieuwe studiotracks die zijn uitgebracht, evenals hun allereerste concertfilm Live At The Ancienne Belgique die in april uitkwam. Opgenomen tijdens hun uitverkochte show in de Ancienne Belgique in Brussel, België op 29 juni 2022, legt de live cd/dvd-set het wrak vast tijdens hun langste tour ooit – 67 optredens in 75 dagen in 9 landen. De avond was niets minder dan spectaculair, met een setlist die het laatste decennium van hun vruchtbare carrière omvatte, van hun debuut in 2013 tot hun release in 2022. Bekijk NU de officiële livemuziekvideo voor “Oh Miss Carolina” en koop/stream Live At The Ancienne Belgique HIER.

Robert Jon & The Wreck, regerend uit Zuid-Californië, nemen het zuidelijke rockgeluid van de oostkust en maken het hun eigen. Sinds hun oprichting in 2011 hebben deze inheemse Californiërs; Robert Jon Burrison (leadzang, gitaar), Andrew Espantman (drums, achtergrondzang), Henry James Schneekluth (leadgitaar, achtergrondzang) en Warren Murrel (bas) hebben het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht met hun stijgende gitaarleads, rijke vocale harmonieën en gedenkwaardige deuntjes. Onlangs voegde toetsenist Jake Abernathie zich bij de band als officieel lid terwijl ze blijven toeren en opnemen in de studio. Simpel gezegd, het is moeilijk te negeren wanneer deze getalenteerde muzikanten het podium betreden.


Continue reading