RADIO
play
NOW PLAYING

Mick Jagger en Dave Grohl slaan handen ineen

Written by on 14 april 2021

Mick Jagger en Dave Grohl hebben de handen ineengeslagen en presenteren Eazy Sleazy. Jagger verzorgt het zangwerk en Grohl levert zijn kenmerkende drums, gitaar en baspartijen.

De keuze voor de Foo Fighter-frontman was een makkelijke. Het was goed om op afstand met Grohl samen te werken en Jagger zocht naar goed drumwerk. ,, Ik wilde heel graag wat live drums, dus ik dacht meteen aan Dave”, legt de zanger uit. ,,Hij is een geweldige drummer en een rocker in hart en nieren.” Er is geen verdere aanmoediging nodig. Dave Grohl accepteert de uitnodiging direct en ze duiken samen de studio in. Met succes. De twee rockers kunnen het goed met elkaar vinden en in een paar sessies is het gedaan. Volgens Jagger zorgde hun gemeenschappelijke rockliefde voor een perfecte samenwerking. ,,Grohl houdt gewoon van hard rocken, en daar hou ik ook van.” Dave straalt bij het horen van deze woorden. ,, Het is moeilijk onder woorden te brengen wat het opnemen van dit nummer met Sir Mick voor mij betekent. Een droom die uitkomt!”

Eazy Sleazy
Het aanstekelijke nummer zit vol energie en heeft een ironische berichtgeving. Jagger reflecteert op een wereld van Zoom, thuis in gevangenismuren en veel te veel televisie. Maar natuurlijk kijkt de 77-jarige zanger ook met optimisme naar de wereld voorbij lockdown. ,,Ik kan niet wachten naar de Tuin Der Lusten waar we in belanden ná corona.”