RADIO
play
NOW PLAYING

Zangeres HEART covert Springsteen

Written by on 24 oktober 2020

Nancy Wilson komt met een versie van Bruce Springsteens The Rising. ,,In deze moeilijke tijden waarin we leven is The Rising veel in mijn gedachten geweest”, legt Nancy uit. ,,En ik wilde iets opbeurends en ambitieus maken voor degenen onder ons die lijden. Stomme corona.”

HEART
Nancy Wilson wordt gezien als een baanbrekende muzikant in de rock-‘n-roll-geschiedenis. Samen met haar zus Ann leidt ze de rockgroep HEART. Niet alleen een ingenieuze gitarist, zangeres maar ook een bekroonde songwriter. Niet voor niets is HEART met 35 miljoen albums verkochte albums in 2012 opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame.

Nancy tekende dit jaar bij labelpartner Carry On Music vooruitlopend op haar allereerste soloalbum. ,,Er is zo vaak aan mij gevraagd wanneer ik solo ga, nou die tijd is nu.” HEART moest wegens corona hun tour cancellen: het perfecte moment voor Nancy om haar pijlen op een soloalbum te richten. ,,Ik heb alvast iets om het volk op te vrolijken.” Nancy hoopt dat haar versie van The Rising het publiek helpt om in deze moeilijke coronatijd wat meer te glimlachen.

Luister hier naar Nancy’s versie van The Rising!