RADIO
play
NOW PLAYING

Nieuwe single Greta Van Fleet

Written by on 4 december 2020

De Amerikaanse rockband Greta Van Fleet komt met een nieuw album: The Battle At Garden’s Gate. De nieuwe albumtitel verwijst volgens de bandleden naar de Bijbel. ,,Net als elk nummer van het album eigenlijk. We leven in een wereld met oude beschavingen zoals ons eigen parallelle universum”, legt zanger Josh Kiszka uit. ,,Het is een analogie en elk liedje is een thema. Een uitvergroting van verschillende culturen die zoeken naar een soort van verlossing of verlichting.”
The Battle At Garden’s Gate verschijnt in april 2021. De rockband bereidt hun fans alvast voor met hun zeven minuten durende single Age Of Machine. Luister hieronder naar het resultaat!

Tienersucces
Toen Greta van Fleet in maart 2017 Highway Tune uitbracht, waren de jongens in Amerika nog minderjarig. Josh Kiszka en zijn tweelingbroer Jake (gitaar), jongere broer Sam (bas, keyboards) en vriend Danny Wagner (drums) oefenden ‘gewoon’ voor de lol in de garage van hun ouders. Ze hadden dan ook niet kunnen voorspellen welke verandering Highway Tune in hun leven zou aanbrengen. Het nummer wordt een internationale hit en belandt bovenaan de Rock Singles-hitlijst. En dit is slechts het begin. Na Highway Tune volgen drie opeenvolgende nummer 1-singles, een gouden debuutalbum en krijgen de jongens een Grammy Award voor Best Rock Album. Zanger Josh Kiszka kan het soms nog steeds niet bevatten. ,,We zaten nog veilig op de middelbare school. Een leven als rockster? We mochten niet eens alcohol drinken!” Binnen een paar maanden verlaten ze hun vertrouwde gezinswoningen en stapt het viertal een geheel nieuwe wereld binnen. Een muzikale wereld vol optredens, tourdata op vijf verschillende continenten en telefoontjes van rocksterren. ,,Het is onwerkelijk: we staan gewoon bovenaan in de Billboardhitlijsten. Wauw!”


De single Age of Machine van het album The Battle At Garden’s Gate.