RADIO
play
NOW PLAYING

Ontroerende Wolfgang Van Halen

Written by on 20 februari 2021

Wolfgang Van Halen is overweldigd door de reacties op de single Distance van zijn soloband Mammoth WVH. Het nummer is geschreven als eerbetoon aan zijn vader en gitaaricoon Eddie Van Halen. Een emotioneel resultaat. ,,Ik heb het geschreven toen mijn vader tegen kanker vocht”, vertelt Wolfgang, achter zijn ogen branden tranen. ,,Het was oorspronkelijk niet bedoeld voor ons album, maar vanwege de indrukwekkende respons hebben we het als bonustrack toegevoegd.”

Onroerend
Mammoth WVH is een knipoog naar de familiegeschiedenis. We gaan terug naar het jaar 1974. De band van Eddie en Alex Van Halen heette destijds Mammoth toen zanger David Lee Roth erbij kwam. Het nummer Distance ontroerde zijn familie. ,,Het was al een tijdje af, dus gelukkig heb ik het ook aan mijn vader kunnen laten horen”. Een snik is duidelijk hoorbaar. ,,Ik herinner me dat mijn vader moest huilen toen hij het voor het eerst hoorde.” Of Eddie zich bewust was van de betekenis is onduidelijk. ,,Misschien dat hij het gewoon als een lied over verlies hoorde. Maar voor mij ging het echt over hem.” Wolfgang is verrast door de positieve reacties op Distance. Maar schrijft hij alle teksten vanuit eigen perspectief? ,,Nee, ik schrijf het graag op een manier waarop iedereen er zijn eigen betekenis aan kan ontlenen”, aldus Wolfgang. ,,Het was bijzonder om te zien dat dat tot op zekere hoogte gebeurde, omdat iedereen zich kan identificeren met een groot verlies.” Zijn vaders trots houdt hem nog elke dag bezig. Er was volgens Wolfgang namelijk niemand die meer in hem geloofde dan zijn vader. Mammoth WVH verschijnt op 11 juni en alle opbrengsten worden gedoneerd aan het Opus van Mr. Holland.

De videoclip is gemaakt op basis van een verzameling familiefilms en biedt een kijkje in het leven van familie Van Halen. Eindigend met een ontroerende voicemail van Eddie aan zijn zoon…

Meer lezen over Wolfgang klik hier


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *