RADIO
play
NOW PLAYING

Thorbjørn Risager & The Black Tornado tekenen bij Provogue/Mascotte Label Group

Written by on 23 juni 2022

De belangrijkste roots-rockers van Denemarken, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, hebben aangekondigd dat ze hebben getekend bij Provogue / Mascot Label Group; de thuisbasis van Joe Bonamassa, Beth Hart, Kenny Wayne Shepherd, Walter Trout en meer.

“We zijn super enthousiast en trots om aan te kondigen dat we hebben getekend bij het legendarische Provogue/Mascot Label Group. Ik kijk uit naar een lange en vruchtbare samenwerking die zal beginnen met de release van ons aanstaande album Navigation Blues”, zegt Thorbjørn Risager.

De meermaals bekroonde band zal op 1 juli hun gloednieuwe nummer “Watch the Sun Go Down” onthullen, afkomstig van hun gloednieuwe album. Meer informatie daarover volgt binnenkort.

Met zijn rollende ritmes en verlangende gitaarlicks is het de soundtrack van een glorieuze zonsondergang in de woestijn in de schemering met een bruisende koelte die zijn voet op het pedaal zet en wegrijdt naar een Tarantino-horizon.

Het septet baande zich de afgelopen 20 jaar een weg door Scandinavië, Europa, Canada, de VS en Azië. Ze hebben menigten geboeid met hun dynamische podiumpresentatie en een geluid dat soul, Chicago-blues, boogie en rock-‘n-roll combineert met een stem waarin Ray Charles, Van Morrison en Billy Gibbons elkaar in het midden ontmoeten. Ze brachten dansschoenen naar Europa’s grootste festivalpodia, low-light noir-achtige blues naar jazzclubs over de hele wereld en deelden podia met mensen als Buddy Guy en Tedeschi Trucks.

Met een indrukwekkend kanon aan materiaal brachten Risager en zijn orkest al twaalf eerdere albums uit, waaronder het bekroonde Too Many Roads en het vorig jaar veelgeprezen Best Of.