RADIO
play
NOW PLAYING

The Killers zijn alweer bezig met hun nieuwe album

Written by on 15 augustus 2021

The Killers zijn alweer bezig met hun nieuwe album

The Killers zijn al een begin aan het maken van hun volgende studioalbum.

De hitmakers van Mr. Brightside hebben vrijdag hun zevende plaat, ‘Pressure Machine’, uitgebracht, maar ze hebben gezegd dat ze geen tijd verspillen omdat ze al zijn begonnen met ‘weesliedjes’ waarvan ze hopen dat ze de basis zullen vormen van een ander album.

Frontman Brandon Flowers zei: “We zijn aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Het is een beetje meer canyon-rots, misschien een beetje meer traditionele Killers, denk ik.’

Drummer Ronnie Vannucci Jr. voegde hieraan toe dat hij verwacht dat het eindresultaat “een beetje zwaarder en meer gebald” zal zijn dan ‘Pressure Machine’.

 Hij legde uit: “We waren aan het rommelen op het podium voor een virtuele show vorige maand en het voelde alsof er iets rock n’ roll gebeurde. Ik zag dat we die kant op gingen: iets meer energie.”

Op het volgende album van de band zou bassist Mark Stoermer zelfs een volledige comeback kunnen maken nadat zijn rol was ingekort op ‘Pressure Machine’, waarop ook de terugkeer van gitarist Dave Keuning te horen is.

“We zijn erg ontnuchterd door de ervaring van opgesloten te zitten. Ik denk dat we alle vier op deze volgende plaat zullen staan. We zijn al een beetje aan het rommelen, dus dat is goed.” Voordat ze hun achtste album uitbrengen, plannen The Killers een wereldtournee die eerder al twee keer werd verplaatst vanwege de COVID-19-pandemie. De tour zal zowel ‘Pressure Machine’ als hun 2020-album ‘Imploding the Mirage’ omvatten, dat ze vanwege de gezondheidscrisis niet voor het publiek hebben kunnen spelen.