RADIO
play
NOW PLAYING

Heart blikt terug op emotioneel optreden

Written by on 19 december 2020


Ann en Nancy Wilson kijken terug naar hun emotionele en veelbekeken optreden tijdens de Kennedy Center Honours in 2012. Heart bracht daar een eerbetoon aan Led Zeppelin. ,,Ik zag de ontroering bij de bandleden en barstte zelf bijna in huilen uit!” aldus Ann Wilson. De Kennedy Center Honors worden ieder jaar uitgereikt aan kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de cultuur van de Verenigde Staten. Led Zeppelin kreeg van het Kennedy Center een Lifetime Achievement Award. De zusjes Wilson pakken het groots aan: een gospelkoor, geweldige band en niemand minder dan Jason Bonham op het drumstel. Jason is de zoon van de in 1980 overleden Led Zeppelin drummer John Bonham. ,,Dat moet heel emotioneel voor ze geweest zijn.”

Puur en universeel
Ann straalt als ze vertelt over de Led Zeppelin klassieker. ,,Er is iets aan de poëzie van Stairway to Heaven wat het nummer echt hoopvol en bijzonder maakt. Een prachtige boodschap zo puur en universeel.” Ze slikt even. ,,En dat is ook precies wat ik voelde toen ik op het podium stond en waarom ik bijna in tranen uitbarstte tijdens het zingen.”

Reacties tonen diversiteit
Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones keken vanaf het balkon toe en waren zichtbaar ontroerd. ,, Als je hun reacties bekijkt, zie je ook hoe verschillend ze zijn. Jimmy is lachend en twinkelend, Robert is emotioneel en John Paul is allebei.” Ann vertelt hoe Robert naar beneden keek, Jason zag en emotioneel werd. ,,Tja Jason was nog maar een kind en rende waarschijnlijk rond tijdens hun repetities. Het moet heel bijzonder zijn om hem op het drums te zien!”

Hoe gaat het met Heart verder? De Amerikaanse rockband moest wegens corona hun 2020-tour afzeggen. Het perfecte moment voor Nancy om te starten met een soloalbum en voor Ann om haar eerste release in twee jaar te laten horen. Luister hier naar het resultaat. De zusjes Wilson hebben dit jaar ook hun handen ineengeslagen met Amazon Studios. Een biografische film is onderweg. Lees meer over Hearts biopic op arrowbluesrock.nl/wilson/