RADIO
play
NOW PLAYING

Rockband Heart krijgt een biopic

Written by on 2 december 2020

Muzikale biopics zijn trending. Denk aan films als Bohemian Rhapsody, Rocketman en The Dirt*. Grote bezoekersaantallen, lovende recensies en Oscars waren het resultaat. Ann Wilson vindt het daarom tijd voor een biografische film over Heart en slaat met Amazon Studios de handen ineen.

Regiedebuut
De Amerikaanse rockband Heart wordt begin jaren 70 gevormd door de zussen Wilson. Ann en Nancy houden van rockmuziek en vinden het aantal vrouwen in het genre nogal schaars. Tijd voor verandering vinden de zussen uit Seattle en met nummers als Magic Man, Crazy On You en Barracuda breken ze door in de rockindustrie. De film volgt de snelle opkomst van Heart. ,,We laten zien hoe Heart eind jaren zeventig tot de grotere rockbands van de wereld behoorde.”
De film wordt het regiedebuut van Carrie Brownstein. Carrie vormt de helft van het indierockduo Sleater-Kinney en neemt zowel regie als schrijven voor haar rekening. ,,Ik kan er nog niet veel over vertellen, want ik ben nog volop met het script bezig. Sorry!” Haar enthousiasme is duidelijk hoorbaar. En ze is niet de enige. De zangeressen zelf staan ook te popelen. ,,Ik krijg een eigen biopic: hoe gaaf is dat?”, straalt Ann Wilson. De eerste versie van het script bevalt haar goed.
,,Van Carrie mocht ik een stukje lezen en het is echt cool.” De zoektocht naar acteurs wordt geen lastige. Sommige sterren hebben al aangeboden om de rol van de zangeressen te vertolken. Zo wil actrice Anne Hathaway graag de rol van Ann Wilson spelen. De Amerikaanse zangeres ziet dit echter niet zitten. ,,Ze is geweldig in Devil Wears Prada en Les Miserables, maar ik denk niet dat ze helemaal geschikt is voor deze rol.” Wie haar wel gaat spelen is nog onduidelijk. ,,We zijn nog op zoek naar de perfecte vertolking van mij en mijn zus. Wie lijkt het meest op een Wilson?”
*Bohemian Rhapsody over de Britse rockband Queen (2018)
Rocketman over het leven van Elton John (2018)
The Dirt over glamrockband Mötley Crüe (2019)