RADIO
play
NOW PLAYING

Steve Vai noemt zijn’ Europese tour ‘een beetje voorbarig’ na zijn laatste operatie

Written by on 16 december 2022

Twee jaar geleden onderging de legendarische gitarist Steve Vai een schouderoperatie om een blessure te herstellen. Die procedure was succesvol, waardoor hij zijn nieuwe album “Inviolate” kon opnemen.

Bij de voorbereiding van een Amerikaanse tournee ter ondersteuning van de LP werd echter duidelijk dat er weer een blessure opkwam waarvoor een nieuwe operatie nodig was.

Vai gaf een update over zijn herstel terwijl hij vragen beantwoordde als onderdeel van Jonathan Montenegro’s serie “My 3 questions”. Hij zei: “De duimoperatie genas echt binnen een paar dagen. Toen begon ik een kleine trigger in mijn andere vinger te krijgen, dus moest ik nog een operatie ondergaan. Maar mijn schouder is in orde. Ik heb twee operaties gehad. “De Europese was waarschijnlijk een beetje voorbarig, want mijn schouder was nog totaal niet goed hersteld. Maar de Amerikaanse tournee gaat geweldig. En ik voel me goed. Het is nog steeds aan het genezen.

Steve besprak eerder zijn fysieke problemen in een interview in januari 2022 met SiriusXM’s “Trunk Nation With Eddie Trunk”. Hij zei: “Rond december 2020 moest ik wel een operatie aan mijn schouder ondergaan. Ik ben meestal een volkomen gezonde man. Ik neem de holistische benadering wanneer ik kan, maar 50 jaar misbruik van gitaar spelen met mijn schouder ben ik op het punt gekomen waarop ik het echt moest laten nakijken. Ik onderging een snelle operatie en het genas.

Toen gastheer Eddie Trunk tegen Vai zei dat hij een “serieuze pizzabakker” moest zijn om een pees in zijn schouder te scheuren tijdens het maken van pizza, zei Vai: “Ik wou dat ik een beter verhaal had.” Steve vervolgde met te zeggen dat “het dezelfde schouder was maar een andere pees” die hij vorig jaar blesseerde.