RADIO
play
NOW PLAYING

Ozzy Osbourne teased nieuwe single ‘Degradation Rules’ met Tony Iommi

Written by on 21 juli 2022

Ozzy Osbourne zal op vrijdag 22 juli een nieuwe single uitbrengen, “Degradation Rules”. Een teaser voor de track, met een gastoptreden van Ozzy’s Black Sabbath-bandlid Tony Iommi, is hieronder beschikbaar.

“Degradation Rules” is afkomstig van Ozzy’s nieuwe album, “Patient Number 9”, dat op 9 september uitkomt. Het titelnummer van de LP, met een gastoptreden van de legendarische gitarist Jeff Beck, werd vorige maand beschikbaar gesteld. Kunstenaar en stripboekmaker Todd McFarlane regisseerde de videoclip voor het nummer.

Vorig jaar vertelde Ozzy aan SiriusXM dat de teksten voor “Patient Number 9”, die hij samen met producer Andrew Watt schreef, geïnspireerd waren door zijn relatie met zijn vrouw en manager, Sharon.

“Het nummer gaat over een psychiatrische inrichting”, zei Ozzy.

In het nummer zingt Osbourne: “When they call your name, better run and hide / Tell you you’re insane, you believe their lies / I’m not getting out, no I’m not getting out alive / I’m not getting out, ‘cause I’m patient number 9.”

Over Beck’s bijdrage aan het nummer zei Ozzy: “Iemand als Jeff Beck op mijn album laten spelen is gewoon ongelooflijk, een totale eer. Er is geen andere gitarist die speelt zoals hij en zijn solo op ‘Patient Number 9’ is gewoon verbluffend.”