RADIO
play
NOW PLAYING

Ozzy Osbourne stopt definitief met touren

Written by on 1 februari 2023

Ozzy Osbourne is definitief gestopt met toeren. Dit schrijft de 74 -jarige zanger op Instagram. In het bericht kondigt hij aan dat zijn volgende tournee in Europa en Groot-Brittannië niet doorgaat.

De zanger van o.a. Black Sabbath zou vanaf mei door Europa toeren met No More Tours II, maar is daar fysiek niet toe in staat.

“Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen die ik ooit met mijn fans heb moeten delen”, schrijft Osbourne. “Zoals je weet, heb ik vier jaar geleden een ongeluk gehad waarbij ik mijn ruggengraat heb geblesseerd.” Volgens de artiest is de stem goed, maar is het lichaam nog te zwak om veel exits te weerstaan.

“Ik had nooit gedacht dat mijn toerdagen zo zouden eindigen”, schrijft de zanger. Volgens hem denkt zijn team nu na over hoe Osbourne kan blijven optreden zonder constant van stad naar stad te hoeven reizen.

De zanger sukkelt al jaren met zijn gezondheid. De Britse rocker kwam in 2019 hard ten val in de badkamer. Als gevolg hiervan liep hij in 2003 herhaaldelijk verwondingen op bij een ATV-ongeluk. Na de val onderging hij verschillende operaties.