RADIO
play
NOW PLAYING

Ozzy Osbourne ontvangt Grammy voor ‘Best Rock Album’

Written by on 6 februari 2023

Ozzy Osbourne werd geëerd met een Grammy in de categorie “Best Rock Album” tijdens de pre-uitzendingsceremonie van de 65e jaarlijkse Grammy Awards, die op zondag 5 februari werd gehouden in de Crypto.com Arena (voorheen het Staples Center ) in Los Angeles, Californië. Ozzy werd genomineerd voor zijn album “Patient Number 9” uit 2022.

De inductee van de Rock And Roll Hall Of Fame, die de afgelopen jaren werd tegengehouden van toeren door een aanhoudende gezondheidsproblemen, won eerder drie Grammy Awards en ontving acht nominaties. In 1993 won Ozzy een solo Grammy Award voor “Best Metal Performance” voor “I Don’t Want To Change The World” en twee Grammy’s als lid van Black Sabbath voor “Best Metal Performance” in 2000 voor “Iron Man” en in 2013 voor “Best Metal Performance” voor “God Is Dead?” van het album “13”.

“Patient Number 9” – uitgebracht in september markeert Ozzy’s 13e solo-studioalbum – een album dat nieuwe carrièrehoogtes neer zetten voor de Rock And Roll Hall Of Fame-inductee en Grammy-winnende zanger en songwriter. Het veelgeprezen album stond bovenaan zijn eerdere hitlijsten met recordcijfers over de hele wereld. In de VS kwam het album binnen op nummer 1 in meerdere hitlijsten: Top Album Sales (Ozzy’s eerste nummer 1 ooit in deze hitlijst), Top Current Album Sales (nog een primeur), Top Rock & Alternative Albums, Top Rock Albums, Top Hardrockalbums, Topvinylalbums en Tastemaker Albums-hitlijsten; en op nummer 3 in de Billboard 200 albums chart.