RADIO
play
NOW PLAYING

Ozzy Osbourne en Tony Iommi spelen Black Sababth Classics bij afsluiting 2022 ‘Commonwealth Games’

Written by on 10 augustus 2022

Black Sabbath-zanger Ozzy Osbourne en gitarist Tony Iommi zijn eerder deze week (maandag 8 augustus) herenigd in hun oorspronkelijke woonplaats Birmingham, Engeland om het klassieke nummer “Paranoid” van de band uit te voeren – voorafgegaan door een ingekorte versie van “Iron Man” – bij de afsluiting van de Commonwealth Games in de stad. Ze werden vergezeld door twee muzikanten van de laatste tour van de band, Adam Wakeman, die bas en keyboards speelde, en drummer Tommy Clufetos.

Een paar jaar geleden zei Osbourne dat hij openstond voor de mogelijkheid van een Sabbath-reünie op de Commonwealth Games, en hij vertelde ITV dat het “fantastisch zou zijn” om te spelen bij de openingsceremonie van de 2022 Games. “Met Black Sabbath of alleen”, zei hij destijds.

Eind vorige maand nam Iommi deel aan de openingsceremonie van de Commonwealth Games. Iommi en de veelgeprezen saxofonist Soweto Kinch leidden een “droomsequentie”-stuk, getiteld “Hear My Voice”, gebaseerd op het hoofdnummer van de film “Trial Of The Chicago Seven” uit 2020 tijdens het evenement op 28 juli. Nadat Tony en Soweto een uitgebreide instrumentale inleiding, werden ze vergezeld door het City Of Birmingham Symphony Orchestra en een 700-koppig gemeenschapskoor.