RADIO
play
NOW PLAYING

Joan Jett heeft een emotioneel eerbetoon gegeven aan de overleden Taylor Hawkins

Written by on 27 maart 2022

Joan Jett bracht hulde aan Taylor Hawkins tijdens haar headliner-concert op zaterdag (26 maart) op het Brookhaven Cherry Blossom Festival in Brookhaven, Georgia.

Voordat ze het nummer “Fragile” van haar band JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS lanceerde, noemde ze Taylor “een van de grootste drummers van onze tijd”, eraan toevoegend dat “de Foo Fighters en Taylor goede vrienden van hen waren. Ik kan je niet eens vertellen wat het voor ons allemaal betekent.” Haar stem kraakte van emotie, Joan zei verder: “Dus dit volgende nummer is voor hem. Maar echt, jullie nemen het allemaal ter harte – het geldt voor iedereen: het leven is erg kwetsbaar. Het ene moment ben je hier en de daarna ben je weg.”

Jett was een van de gastvocalisten toen de overlevende Nirvana-leden – waaronder Foo Fighters-frontman Dave Grohl en gitarist Pat Smear – samen optraden om de opname van de band in de Rock And Roll Hall Of Fame in 2014 te vieren. Vier jaar later trad ze op met Grohl , Smear en voormalig NIRVANA-bassist Krist Novoselic bij Cal Jam.

Hawkins stierf op vrijdag (25 maart) in een hotel in Bogota, Colombia. Lokale functionarissen zeiden dat er een ambulance naar het hotel werd gestuurd nadat een man had gemeld dat hij pijn op de borst had. De 50-jarige muzikant reageerde niet op reanimatiepogingen en werd dood verklaard, zei de gezondheidsafdeling van de stad.

Op zaterdag maakte het kantoor van de Colombiaanse procureur-generaal bekend dat Hawkins opioïden, marihuana en andere drugs in zijn systeem had voordat hij stierf. Een toxicologisch rapport toonde sporen van 10 stoffen in zijn lichaam, waaronder antidepressiva, aldus het kantoor. De verklaring voegde eraan toe dat het National Institute of Legal Medicine and Forensic Sciences “de nodige medische studies zal uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen” en dat het “het onderzoek zal voortzetten en de in het kader daarvan verkregen resultaten tijdig zal rapporteren. “