RADIO
play
NOW PLAYING

Joan Armatrading’s ode aan Mandela kwam tot haar terwijl ze sliep

Written by on 31 juli 2021

Joan Armatrading’s ode aan Mandela kwam tot haar terwijl ze sliep

Joan Armatrading heeft onthuld dat haar lied ‘The Messenger’ in een droom tot haar kwam.

De 70-jarige muzieklegende – wiens onlangs uitgebrachte 22e studioalbum, ‘Consequences’, de top 10 in het VK bereikte – schreef het nummer uit 2011 als een eerbetoon aan de overleden voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela.

En de hitmaker ‘Me Myself I’ heeft verteld hoe het idee voor het nummer haar wakker maakte toen ze diep in slaap was.

Exclusief voor BANG Showbiz, herinnert Joan zich: “Er is een nummer dat ik schreef genaamd ‘The Messenger’, het is een eerbetoon aan Nelson Mandela, en dat maakte me wakker, en ik stond op, ging naar de piano, schreef het ding en toen ging terug naar bed. Het gebeurt, ik weet zeker dat het gebeurt met heel veel muzikanten.

Op de vraag hoelang het duurde om het nummer te schrijven, antwoordde ze: “Heel snel, omdat het in mijn hoofd zat, werd ik wakker, dus het zat daar al en ging gewoon naar beneden en speelde het af.”

De Ivor Novello Award-winnaar – die vorige week de tweede single van de veelgeprezen LP ‘Natural Rhythm’ uitbracht – gaf toe dat als een nummer te lang duurt om te schrijven, ze vaak “interesse” verliest en het schrapt, maar één uitzondering op de regel was ‘Cool Blue Stole My Heart’.

Ze vervolgde: “Sommige nummers zijn echt alsof je iets speelt dat je kent.”Sommige nummers zullen wat langer duren om te schrijven.