RADIO
play
NOW PLAYING

Foo Fighters komen met eerste album sinds overlijden drummer Taylor Hawkins

Written by on 20 april 2023

De Foo Fighters komt met hun eerste album sinds het overlijden van drummer Taylor Hawkins in juni.

De ‘Best of You’-hitmakers maakten woensdag bekend dat hun elfde album, But Here We Are, op 2 juni verschijnt.

In een persbericht werd de plaat beschreven als “moedig, beschadigd en onverschrokken authentiek” en “het eerste hoofdstuk van het nieuwe leven van de band”, na de dood van Hawkins in maart 2022 op 50-jarige leeftijd.

“Een brutaal eerlijke en emotioneel rauwe reactie op alles wat Foo Fighters het afgelopen jaar hebben doorstaan, ‘But Here We Are’ is een bewijs van de helende krachten van muziek, vriendschap en familie”, luidt de release.

‘But Here Are We’ opent met de eerste single Rescued, die woensdag werd onthuld, en bevat negen andere nummers getiteld Under You, Hearing Voices, But Here We Are, The Glass, Nothing at All, Show Me How, Beyond Me, The Teacher en rust.

Volgens de release lopen de nummers “het emotionele spectrum van woede en verdriet tot sereniteit en acceptatie en talloze punten daartussenin”.

Hawkins trad in 1997 toe tot de Foo Fighters. De band heeft nog niet aangekondigd wie de muzikant zal vervangen voor hun komende optredens deze zomer. Het is ook onduidelijk wie de drums op het aankomende album heeft gespeeld.