RADIO
play
NOW PLAYING

Foo Fighters dragen hun nieuwe album op aan overleden drummer Taylor Hawkins

Written by on 18 mei 2023

Het aankomende album van Foo Fighters is opgedragen aan hun overleden drummer Taylor Hawkins en de overleden moeder van Dave Grohl, Virginia Hanlon Grohl.

De ‘Walk’-rockers zullen ‘But Here We Are’ op 2 juni uitbrengen, en ze hebben gedeeld dat de plaat ter ere is van hun bandgenoot – die in maart 2022 op 50-jarige leeftijd tragisch dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Colombia, uren voordat de band op een festival in Bogotá zou spelen – en de ouder van de frontman, die in hetzelfde jaar overleed.

De Foos deelde de minimalistische witte cassette en albumhoes voor de LP, die is ontworpen door Morning Breath INC, en tweette de albumtoewijding: “For Virginia and Taylor.”

Het vervolg op ‘Medicine at Midnight’ uit 2021 wordt beschreven als: “Een brutaal eerlijke en emotioneel rauwe reactie op alles wat Foo Fighters het afgelopen jaar hebben doorstaan.”

De ‘Everlong’-rockers herenigden zich met producer Greg Kurstin op de 10-track collectie, die hun nieuwe tijdperk inluidt. Een persbericht voegt eraan toe dat het album “gebaseerd is op tientallen jaren volwassenheid en diepgang”.

Het vervolgt: “‘But Here We Are’ is het geluid van broers die hun toevlucht zoeken in de muziek die hen 28 jaar geleden in de eerste plaats samenbracht, een proces dat net zo therapeutisch was als de voortzetting van het leven.”

Tot nu toe hebben fans de singles ‘Rescued’ en ‘Under You’ gehoord.

De hitmakers van ‘Best of You’ beloofden “een andere band in de toekomst” te zijn na het verwoestende verlies van Taylor.