RADIO
play
NOW PLAYING

Emotionele Peter Frampton weet niet of hij nog kan optreden

Written by on 30 maart 2021


Emotionele Peter Frampton weet niet of hij nog kan optreden

Peter Frampton

Peter Frampton vreest dat hij misschien nooit meer kan optreden. De 70-jarige gitarist kampt sinds tien jaar met de auto-immuunziekte inclusion body myositis (IBM). ,,Als Covid er nog een jaar over doet, weet ik niet of mijn handen nog werken en mijn benen me overeind kunnen houden.”

Spierziekte
IBM is een progressieve spieraandoening waarbij de spieren ontstoken zijn en langzaam hun kracht verliezen.  ,,Ik verzwak steeds meer en verlies beetje bij beetje de kracht in mijn handen, mijn armen en mijn benen”, zucht Frampton emotioneel. De vraag of hij ooit weer op het podium zoals vroeger zal staan, is lastig te beantwoorden. ,,Ik kan alleen maar afwachten en hopen.” Onlangs presenteerde hij zijn vijfde soloalbum Frampton Comes Alive. En met meer dan 17 miljoen verkochte exemplaren mogen we spreken van een groot succes. ,,Ik ben trots en wat de ziekte ook met mijn spieren doet, ik laat er mijn leven niet door verpesten.” De zanger blijft naar eigen zeggen actief. Hij heeft een eigen fonds opgericht dat geld inzamelt voor onderzoek naar IBM. ,,Er is nog weinig bekend over deze spierziekte en daar wil ik verandering in brengen!”

Frampton brak door op zestienjarige leeftijd als lid van de band The Herd, startte als twintigjarige een solocarrière en speelde onder meer bij de begeleidingsband van David Bowie.

Meer over Peter Frampton? Klik hier!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *