RADIO
play
NOW PLAYING

Dave Grohl bedankt AC/DC

Written by on 20 maart 2021

Volgens Foo Fighters frontman Dave Grohl veranderde AC/DC zijn leven. ,,Ik zag Let There Be Rock toen ik elf jaar oud was”, vertelt de 52-jarige rocker. ,, Het was de eerste keer dat ik hun live zag en ik dacht meteen: dat wil ik ook!” Hij noemt het liveoptreden van AC/DC alles wat live rock and roll zou moeten zijn. ,,Het was de eerste keer dat ik de controle over muziek verloor. Ik wilde meteen in een band spelen en mijn gitaar kapot slaan. Een meedogenloos optreden van de perfecte band dat is rock!” Dave Grohl denkt nog vaak aan Malcolm Young die in 2017 overleed aan de gevolgen van dementie. ,,Hij was een voorbeeld en gaf voor mij een andere kijk op rock en roll.” Young overleed vier jaar geleden op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van dementie. Grohl bedankt de oprichtende ritmegitarist nogmaals. ,,Thanks voor de liedjes, het gevoel en je rock-‘n-roll.”

Foo Fighters presenteerde onlangs hun nieuwste album Medicine At Midnight dat direct in de Billboard’s Top Album Sales-hitlijst belandde. Meer lezen over Medicine At Midnight klik hier. Meer AC/DC fan? Klik hier