RADIO
play
NOW PLAYING

Bruce Springsteen openhartig over ziekte

Written by on 11 oktober 2023

Bruce Springsteen heeft fans op de hoogte gebracht van zijn ervaringen met maagzweren.

Tijdens een dinsdagaflevering van SiriusXM’s From My Home To Yours stelde de hitmaker van Glory Days zichzelf voor als “je favoriete rockster met een flinke buikpijn”.

Bruce en The E Street Band maakten vorige maand bekend dat ze gedwongen waren hun resterende tourdata voor 2023 uit te stellen als gevolg van de diagnose van Bruce’s maagzweer. De 74-jarige vertelde voor het eerst over zijn diagnose op 6 september, toen hij drie shows uitstelde.

“Laat me even de tijd nemen en mijn fans die getroffen zijn door onze uitgestelde shows bedanken voor hun begrip”, zei Bruce. “Het spijt me heel erg, maar dit buikding is, ondanks mijn vermogen om erom te lachen, een monster geweest en laat helaas nog steeds mijn innerlijke wereld op zijn kop staan.”

Eind september maakten Bruce en de band bekend dat de resterende tourdata van 2023 waren uitgesteld vanwege Bruce’s maagziekte. In een verklaring op sociale media werd vermeld dat Bruce “de afgelopen weken gestaag is blijven herstellen van maagzweren.”

Bruce en de band startten de tour afgelopen februari in Tampa, Florida, ter gelegenheid van hun eerste Amerikaanse tourdata sinds 2016 en de eerste internationale data sinds 2017. Volgens The Cleveland Clinic veroorzaakt maagzweer scherpe en brandende pijn in de maag, die kan verergeren door na te laten eten of door gekruid of zuur voedsel te eten.