RADIO
play
NOW PLAYING

42e Blues Music Awards (BMA)

Written by on 29 januari 2021

The Blues Foundation heeft de genomineerden voor de 42e Blues Music Awards (BMA) bekendgemaakt. Rock-‘n-rollzanger Dion, gitaargrootheid Robert Cray en drummer Bernard Purdie behoren tot het brede scala aan artiesten die zijn genomineerd voor de 2021 Blues Music Awards.

Groeiende invloed
The Blues Music Awards weerspiegelt de groeiende invloed van bluesmuziek door de jaren heen. De nieuwe muziek die door BMA-genomineerden wordt gepresenteerd, onthult de vitaliteit van het genre. Alle leeftijden komen in de lijst voorbij. De genomineerde BMA’s laten zien hoe bluesartiesten generaties doorkruisen. We hebben het hier over leeftijden van zeven decennia!

Elvin Bishop en Dion zijn allebei al opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en ook dit jaar weer genomineerd voor BMA. En hoe zit het met de bluesvrouwen? Ook Bettye LaVette is al een zogenoemde ‘Hall Of Famer’. LaVette hoopt dat ze haar titel Soul Blues Female Artist mag houden. Operazangeres Rhiannon Giddens strijdt voor de Koko Taylor Award. ,,Jaa ik wil graag de titel Traditional Blues Female Artist!”. Sommige genomineerden behoren al heel lang tot de kern van de blueswereld. Zo strijdt de 81-jarige Bernard Purdie om de eer van topdrummers. En ook Robert Cray hoort in dit ‘oude’ rijtje thuis. Hij ontving eerder de Americana Music Lifetime Achievement Award en is dit jaar genomineerd voor de categorie Soul Blues Album. ,,Ik heb er hard aan gewerkt en ben heel trots dat ik met mijn album That’s What I Heard ben genomineerd!”, aldus Cray. Bovenaan de lijst met nominaties staat opnieuw Rick Estrin & the Nightcats met maar liefst vijf nominaties. De volledige lijst vindt u op de website van The Blues Foundation.

Virtueel evenement
Wegens covid-19 wordt de ceremonie dit jaar virtueel gepresenteerd. Wil je meekijken? Geen probleem. ,,De wereld is uitgenodigd om naar de viering te kijken en kan op onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal worden gestreamd”, aldus The Bluesfoundation. De Blues Music Awards vindt dit jaar plaats op 6 juni 2021. Wil jij stemmen op je favoriete bluesartiest? De stemming begint op 28 januari en sluit op 12 maart. Alleen leden van The Blues Foundation mogen stemmen op de BMA’s. Klik hier voor meer informatie over deelname en lidmaatschap.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *