RADIO
play
NOW PLAYING

ZZ Top’s Billy Gibbons gaat samenwerken met cowboylaarzenmerk Alvies

Written by on 11 december 2021

Het in Austin gevestigde Alvies, een cowboylaarzenbedrijf, heeft zijn nieuwste laars aangekondigd, de BFG. De schoen is ontworpen in samenwerking met Billy F Gibbons als onderdeel van een licentieovereenkomst met de legendarische ZZ TOP-frontman.

Alvies zegt dat de limited-edition laars een unieke samenwerking is in de laarzenindustrie.

“We hebben nog nooit zoiets gezien”, zegt Alvie Faulkenbery, mede-oprichter en president van Alvies. “We wilden samenwerken met een beroemde Texaan om een ​​laars te ontwerpen die hun stijl vertegenwoordigde … BFG was een no-brainer. Billy’s unieke sfeer en het feit dat hij Texas al meer dan 50 jaar met de wereld deelt, maakte het een perfecte fit.”

Gibbons was betrokken bij elke stap van het ontwerpproces en de laarzen vertegenwoordigen echt de kenmerkende stijl van BFG. Billy bracht rechtstreekse inspiratie uit de hotrod-cultuur, rock-‘n-roll-flair en Old Hollywood-glamour naar het ontwerp van de laars. “Gibbons en ik zijn erin geslaagd een geheel nieuw soort cowboylaars te maken”, aldus Faulkenbery.

De laars is handgemaakt van premium rundleer in de fabriek van Alvies in Mexico en zit vol met op maat gemaakte details. Het stiksel van de schacht en teen is geïnspireerd op de pinstriping-stijl van de West Coast hot rod, ontwikkeld door de beruchte Von Dutch. Een ¼ snip-toe en een iets hogere “rijhak” werden gebruikt om wat rock-‘n-roll-showmanship toe te voegen. De laars heeft zelfs een speciaal zakje in de trekband van elke laars voor een plectrum met het Gibbons-logo dat vooraf in elke zak is geladen.

“Zowel Billy als ik zijn erg blij met het ontwerp”, zegt Faulkenbery. “De BFG staat op zichzelf en vormt een aanvulling op Billy’s kenmerkende stijl. Er wordt een stevige verkoop verwacht op basis van de positieve vroege ontvangst en pre-orders. We liggen op schema en zijn voorbereid om de volledige voorraad tegen de feestdagen te verkopen.”