RADIO
play
NOW PLAYING

ZZ Top kondigt nieuwe album ‘RAW’ aan

Written by on 10 maart 2022

ZZ Top is bezig met het uitbrengen van een nieuw album dat de titel RAW zal dragen. Het album werd opgenomen in verband met de razend populaire en veelgeprezen Netflix-documentaire That Little Ol’ Band From Texas uit 2019. De voor een Grammy genomineerde speelfilm van Banger Films en regisseur Sam Dunn bevat een intermezzo waarin de klassieke line-up van de groep – Billy Gibbons, Frank Beard en wijlen Dusty Hill – samenkomt voor een zeer intieme sessie in Gruene Hall, “de oudst nog draaiende danszaal in Texas”. Dat optreden vormde de basis voor de release van het RAW-album.

De titel van het album is ontleend aan de ongeremde en ongecompliceerde manier waarop de nummers zijn opgenomen. Zoals te zien is in de film speelden de bandleden in de loop van één dag voor het grootste deel samen in het zicht van elkaar. De gebruikte methodologie was een soort hommage aan de manier waarop ZZ Top opnam aan het begin van zijn epische vijf plus decennia die op het hoogtepunt van rock’s pantheon liepen. Billy F Gibbons diende als producer met Jake Mann en Gary Moon; RAW is gemixt door Ryan Hewitt. De twaalf nummers van het album zijn een herinnering aan het allereerste begin van de opnamecarrière van de band.

RAW wordt op 22 juli uitgebracht door Shelter Records/BMG op 180 gram vinyl, cd en via digitale platforms en is opgedragen ‘Ter nagedachtenis van Dusty Hill’.

Tracklist:

Side 1
Brown Sugar
Just Got Paid
Heard It On The X
La Grange
Tush
Thunderbird

Side 2
I’m Bad, I’m Nationwide
Gimme All Your Lovin’
Blue Jean Blues
Certified Blues
Tube Snake Boogie