RADIO
play
NOW PLAYING

Y&T Frontman DAVE MENIKETTI gediagnosticeerd met prostaatkanker

Written by on 19 februari 2022

Y&T-frontman Dave Meniketti heeft aangekondigd dat hij strijdt tegen prostaatkanker aan gaat

De 68-jarige gitarist/zanger onthulde zijn diagnose op vrijdag (18 februari) in een post op sociale media. Hij schreef: “Na talloze bloedonderzoeken, een uitgebreide MRI en de biopsie van afgelopen vrijdag, is bij mij prostaatkanker vastgesteld. Mijn arts zegt dat we het vroeg ontdekten en de kans dat we dit overleven erg hoog is. Meer dan 90% van de patiënten met dit vorm van kanker (gelukkig de mijne groeit relatief langzaam) zijn genezen en leven hun levensverwachting. Na een leven lang op de hoogte te zijn geweest van mijn gezondheid, en dit vroeg te hebben ontdekt, is misschien de reden waarom ik dit volledig zou moeten overleven.

“Ik dring er bij iedereen op aan om naar je lichaam te luisteren en regelmatig gecontroleerd te worden. Ik ken genoeg mensen die dat niet hebben gedaan, en het is het verschil tussen een verlengd leven en dood.

“Wat betreft hoe dit de komende shows beïnvloedt, zullen de shows van Santa Cruz en Tracy Theatre hier niet door worden beïnvloed en zullen ze doorgaan zoals gepland. Maar vanwege mijn lange behandelschema, dat na die shows komt, moeten we de Phoenix, Las Vegas, Hollywood en San Juan Capistrano-shows annuleren. Bekijk de Y&T-tourdatapagina voor updates. We verwachten dat alle andere shows intact blijven.

“Hoewel ik over het algemeen niet iemand ben die gelooft dat entertainers hun medische problemen in het openbaar moeten delen, vond ik het gewoon te moeilijk om iedereen in twijfel te houden … vooral omdat velen van jullie bij ons zijn geweest voor Y&T’s bijna 50- jaar carrière en zijn als een grote familie.