RADIO
play
NOW PLAYING

Wereldpremièrevideo van Starlite Campbell Band ‘Language of Curiosity’

Written by on 13 maart 2022

Europese en Britse prijsgenomineerden Starlite Campbell Band brengt hun nieuwe single “The Language of Curiosity” uit, het titelnummer van hun veelgeprezen tweede album. Er is veel gevoel van tijd verbonden aan de nieuwe single.

Iedereen Suzy Starlite en Simon Campbell kent, begrijpt dat ze gek zijn op de muziek, gek op elkaar en gepassioneerde verhalenvertellers, omdat ze de afgelopen tien jaar in veel Europese landen hebben gewoond en gereisd en daarbij in muziek verhalen hebben vastgelegd en geschreven over echte – levenservaringen.

‘The Language of Curiosity’ is een momentopname van het leven op dit moment, alsof je naar verschillende kanten van de Rubiks kubus kijkt”, legt Simon uit. Recente wereldgebeurtenissen hebben het album nog aangrijpender gemaakt met de nummers “Gaslight”, over de verspreiding van verkeerde informatie en propaganda door wereldleiders en “Distant Land”, die het verhaal vertellen van oorlog, tanks, gevechten op straat en de wereldwijde vluchteling crisis.

“We wilden schrijven over hoe het is om nu te leven”, voegde Suzy eraan toe. “Nieuwsgierigheid is zo’n intrinsiek onderdeel van de menselijke natuur, ongeacht culturele verschillen. De manier waarop we vandaag de dag leven en de wereld begrijpen, is zo veranderd dat het soms voelt als een gekke droom, met de pandemie en de Russische invasie van Oekraïne; gebeurtenissen die velen van ons tijdens ons leven nooit voor mogelijk hadden gehouden. Onze nieuwe single release en het titelnummer van het album ‘The Language of Curiosity’ is een nummer dat ons inspireert en samenbrengt met een gevoel van hoop; om elkaar en de mensen in ons leven nu te vieren!”