RADIO
play
NOW PLAYING

Walter Trout released nieuwe single ‘Waiting For The Dawn’

Written by on 12 augustus 2022

Op zijn nieuwste single “Waiting For The Dawn”, die vandaag is uitgebracht via Provogue/Mascot Label Group, spoort de iconische bluesrockgitarist Walter Trout fans – en zichzelf – aan om sterk te blijven, in het licht van alle uitdagingen waarmee we te maken hebben gehad de afgelopen jaren. H

“Er waren tijden in deze pandemie dat ik in behoorlijk diepe depressies ben verzonken, terwijl ik me afvroeg of het leven een punt heeft”, herinnert Trout zich. Het is de nieuwste single van Trout’s nieuwe studioalbum ‘Ride’, dat op 19 augustus uitkomt. Geschreven in zijn nu verlaten huis in Huntington, Beach, Californië, staat het album vol met puntige reflecties van Trout, geïnformeerd door zijn decennialange roem in de blueswereld.

Zoals al lang bestaande Trout-fans weten, is de Golden State al 47 jaar de thuisbasis van de bluesman. Trout trad in ’85 toe tot John Mayall’s Bluesbreakers-line-up, voordat hij vanaf ’89 aan een veelgeprezen solocarrière begon. Maar daarvoor kwamen zijn chaotische, zelfdestructieve jaren als leadgitarist, of het nu ging om gerespecteerde maar lastige bluespioniers zoals John Lee Hooker en Big Mama Thornton, of een losgeslagen ambtstermijn in Canned Heat.

Trout’s goed gedocumenteerde exces in dit tijdperk was donkerder dan een jonge rockster die zich losmaakte. Het is allemaal terug te voeren op zijn moeilijke jeugd in New Jersey, legt hij uit, waar een onstabiele stiefvader – zelf het slachtoffer van schokkende wreedheid als krijgsgevangene – een angstaanjagende aanwezigheid was. Toen ‘Ride’ vorm kreeg, konden dergelijke herinneringen niet anders dan de muziek op smaak brengen. “Dit album is duidelijk wat ik mentaal en emotioneel doormaakte”, meent hij. “Het enige wat ik deed was het uiten. Ik bracht veel tijd door met huilen, omdat ik dan tot in mijn emotionele kern zou graven. Ik wil dat mijn liedjes een soort van waarheid bevatten.”