RADIO
play
NOW PLAYING

Lukather geeft update over Toto

Written by on 26 februari 2021

Steve Lukather(63) vertelt over hoe de band TOTO geweldig begon maar eindigde als een stukgelopen huwelijk. ,,Een hele slechte ervaring.”

De Amerikaanse rockband Toto besloot in 2008, na vierendertig jaar ermee te stoppen. Volgens Lukather een onaangenaam en verdrietig einde van iets dat ooit zo mooi begon. ,,Er kwamen steeds meer juridische problemen.” Hij zucht. ,,Mensen konden het niet met elkaar vinden en dat leidde tot steeds meer gezeur.” Later kwam Toto in steeds wisselende samenstellingen weer bij elkaar. Alleen ook hier lijkt een einde aan te komen. Veel bandleden kampen met gezondheidsproblemen. Neem voormalig frontman Bobby Kimball, de stem van de hits Africa en Hold The Line. ,,Bobby heeft dementie en is de oude niet meer.” Het doet Lukather pijn om hem zo te zien. ,,Als je met hem praat, is hij even normaal maar begint al snel over zijn jeugd te vertellen.” De voormalig frontman is niet de enige met gezondheidsklachten. TOTO’s oprichter David Paich werd ook gedwongen de laatste tour te verlaten. ,,David voelt zich niet lekker en kan in de huidige medische toestand helaas niet reizen.” Toch geeft Lukather de band niet op. Samen met zanger Joseph Williams heeft hij afgesproken om door te gaan totdat ze er dood bij neervallen. ,,Joseph, ik en een paar andere jongens hebben een nieuwe band samengesteld. TOTO stopt nooit!”

Documentaire
Steve Lukather was vorig jaar druk bezig met een documentaire, maar corona gooide roet in het eten. ,,Sony steunde het al en ook namen als Slash, Ringo Starr en andere grootheden waren geregeld. Maar nee toen kwam de fucking pandemie.” Er wordt pas weer verder gewerkt zodra reizen is toegestaan en de artiesten met elkaar in dezelfde kamer mogen zitten. Tot die tijd staat de documentaire ‘on hold’ en kunnen Fans genieten van zijn soloalbum I Found The Sun Again.

Meer lezen over Toto klik hier!