RADIO
play
NOW PLAYING

Tony Iommi vergelijkt gitaren met auto’s

Written by on 24 april 2021

BLACK SABBATH-gitarist Tony Iommi voelt zich als een kind in een speelgoedwinkel bij de aankoop van een Lamborghini Urus. Zijn passie voor de gevierde motoren van Sant’Agata gaat terug tot het eerste succes van de band. Als een van de architecten van het scheurende gitaargeluid dat het heavy metal-genre kenmerkt, is het niet gek dat Iommi fan is van de Italiaanse sportwagen. Gitaren en auto’s lijken soms best wel op elkaar. ,,Esthetiek, vermogen en en vormvolgende functie is voor een gitaar net zo van belang als bij een auto. En in dit geval mijn Lamborghini Urus.”

Auto’s en gitaren
Het was voor Tony Iommi liefde op het eerste gezicht. ,,Toen de Urus uitkwam, was ik er meteen gek op”, straalt Iommi. Tevreden kijkt hij naar zijn aankoop. ,,Ik was onder de indruk van het design en toen ik ‘m probeerde op een circuitdag was ik verkocht. Hij rijdt goed, is comfortabel en ik ben gek op blauw. Dus ik dacht meteen: deze moet ik hebben!” De 73-jarige gitarist vindt design van groot belang. ,,Lamborghini zoekt altijd naar innovatie, ongeëvenaarde kracht en onmiskenbaar geluid net als mijn gitaarwerk!”

Meer lezen over Tony Iommi? Klik hier!