RADIO
play
NOW PLAYING

Tony Iommi staat open voor samenwerking met Brian May

Written by on 16 december 2021

Black Sabbath-legende Tony Iommi onthult zijn wens om samen te werken met Queen-gitarist Brian May in een exclusief Classic Rock-interview

Black Sabbath-gitarist Tony Iommi heeft exclusief met Classic Rock gesproken over het vooruitzicht om zijn langbesproken samenwerking met zijn goede vriend Brian May, van Queen, nieuw leven in te blazen.

In 2013 vertelde Iommi aan de Birmingham Mail dat May, een goede vriend sinds het begin van de jaren zeventig, hem had bezocht in zijn huis in het dorp Lapworth in Warwickshire nadat bij de Sabbath-gitarist lymfoom was vastgesteld. Iommi herinnerde zich dat May onder de indruk was toen hij enkele van zijn opgeslagen riffs hoorde. “Misschien vinden we een manier om eraan samen te werken”, zei Iommi destijds.

In een gesprek met Polly Glass van Classic Rock voor een feature-run in het volgende nummer van het tijdschrift, sprak Iommi het onderwerp opnieuw aan, onthulde dat May meer muziek van hem had gehoord en sprak zijn hoop uit dat een goede samenwerking tussen het paar zou kunnen plaatsvinden “op een dag .”

“We hebben er jaren over gepraat, echt waar”, zegt Iommi, “en de pandemie sloeg alles overhoop. Brian kwam hier naar mijn huis net voor alles wat er gebeurde: het was een heerlijke dag, we zaten buiten op de binnenplaats en speelde riffs. Ik speelde hem wat van de dingen die ik had, en hij zei: ‘O, geweldig, je moet hier iets mee doen’, en we hebben er zo nu en dan over gepraat. Het zou leuk zijn, op een dag, om dat te doen.