RADIO
play
NOW PLAYING

The Cure heeft 44 nieuwe shows aangekondigd

Written by on 6 december 2021

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 12: Singer-songwriter Robert Smith of The Cure performs onstage during weekend two, day two of Austin City Limits Music Festival at Zilker Park on October 04, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Rick Kern/WireImage)

The Cure heeft een 44 delige UK en Europese tour aangekondigd voor 2022. De ‘Friday I’m In Love’-band begint op 6 oktober in Riga, Letland, en sluit op 11 december vijf arenashows in Groot-Brittannië af in de Londense SSE Arena.

Fans zullen worden getrakteerd op een show van 135 minuten en er is ook een nieuw album van ’67 minuten’ uitgebracht dat het eerste album van de groep zou zijn sinds ‘4:13 Dream’ uit 2008.

De groep heeft bevestigd dat bassist Simon Gallup in de line-up voor de tour zal staan, die in augustus zei dat hij de band “met een zwaar hart” had verlaten omdat hij “het verraad binnen de groep zat was”. Twee maanden later bleek hij echter te bevestigen dat hij zich weer bij The Cure had aangesloten.

Tickets voor de tour gaan vrijdag (10.12.21) in de verkoop en de groep wordt bij alle shows ondersteund door The Twilight Sad.

Frontman Robert Smith suggereerde eerder dat hun volgende twee albums hun laatste volledige releases zullen zijn, aangezien de ‘Just Like Heaven’-groep veel emotionele energie in hun nieuwe werk heeft gestoken.

De 62-jarige muzikant zei: “Het nieuwe Cure-spul is erg emotioneel.

“Het is 10 jaar leven gedistilleerd in een paar uur intense dingen.

“En ik kan niet denken dat we ooit iets anders zullen doen. Ik kan dit zeker niet nog een keer doen.”