RADIO
play
NOW PLAYING

Steve Morse stopt bij Deep Purple

Written by on 24 juli 2022

Deep Purple gitarist Steve Morse heeft officieel de band verlaten om voor zijn vrouw Janine te zorgen, die tegen kanker vecht.

Morse’s laatste aankondiging komt vier maanden nadat de gitarist zei dat hij een pauze zou nemen van de band, in de hoop zich weer bij zijn bandleden te voegen zodra de gezondheid van zijn vrouw verbeterde. Hij werd toen op de weg vervangen door de Ierse bluesrockgitarist Simon McBride.

Eerder bracht Deep Purple de volgende verklaring uit via sociale media: ” Deep Purple kondigt aan dat Steve Morse een stap terug zal doen bij de band, omdat hij al meer dan een kwart eeuw de gitarist is. Steve’s persoonlijke omstandigheden hebben het hem onmogelijk gemaakt om zich in 2022 en daarna aan het schema van de band te binden.

“Een paar maanden geleden deelde Steve openlijk met de fans van de band het trieste feit dat zijn vrouw, Janine, tegen kanker vecht en, in zijn eigen woorden, ‘ik moet er gewoon bij zijn’.

“Sinds hij in 1994 bij de band kwam, heeft Steve acht studioalbums met de band geschreven en opgenomen: ‘Purpendicular’, ‘Abandon’, ‘Bananas’, ‘Rapture Of The Deep’, ‘Now What?!’, ‘Infinite’, ‘Hope!’ en ‘Turning To Crime’ Daarnaast heeft Steve in de loop der jaren ook veel live platen opgenomen met Deep Purple.

“Steve zal enorm worden gemist door band, crew, management, platenlabel en al degenen die het genoegen hebben gehad om met hem samen te werken door de jaren heen.