RADIO
play
NOW PLAYING

SLASH laat weten dat Guns ‘N Roses met nieuwe muziek komt

Written by on 6 januari 2022

Slash heeft in een nieuw interview aan Classic Rock magazine bevestigd dat er zeker een nieuw album van GUNS N ‘ROSES komt. “Er komt op dit moment nieuw GUNS-materiaal uit, en we zullen het waarschijnlijk blijven uitbrengen totdat de hele plaat klaar is en het dan solide uitbrengen”, zei de gitarist. “Het is cool. Ik vind het leuk om aan de dingen te werken en heb er plezier in.”

Afgelopen oktober vertelde Slash aan Audacy Check In-presentator Remy Maxwell dat GUNS N ‘ROSES nog moest beginnen met het schrijven van nieuw materiaal na het uitbrengen van twee herwerkte nummers van de sessies uit het ‘Chinese Democracy’-tijdperk.

In september brachten de gitarist en zijn bandleden “Hard Skool” uit, die meer dan een maand na hun optreden en de daaropvolgende officiële release van “Absurd” kwam, een herbewerking van GUNS N ‘ROSES eerder niet uitgebrachte “Silkworms”.

“Wat betreft nieuwe GUNS, we zijn nog niet eens zover dat we echt gaan zitten en schrijven”, vertelde Slash aan Audacy Check In. “We hebben veel materiaal gemaakt dat een tijdje heeft stilgestaan. Dus dat zal een hele gerichte onderneming op zich zijn.”

Over hoe “Hard Skool” en “Absurd” tot stand kwamen, zei Slash: “Ze hebben allebei veel geschiedenis. Wat er gebeurde was dat Axl al deze nummers heeft die hij ergens onderweg heeft opgenomen. En dus gingen Duff en ik naar binnen en deden ze opnieuw, eigenlijk … Ik schreef mijn eigen soort onderdelen voor wat er nog meer aan de hand was, en namen gewoon de drums en deden het opnieuw al de rest. “