RADIO
play
NOW PLAYING

Slash is ervan overtuigd dat er een nieuws Guns ‘N Roses album komt

Written by on 13 februari 2022

In een nieuw interview met Rolling Stone sprak Slash over “Hard Skool”, een van de eerste twee nummers die hij in meer dan 25 jaar met GUNS N’ ROSES opnam.

“‘Hard Skool’ was in wezen een voltooid nummer toen ik er voor het eerst mee kennismaakte,” zei hij. “Duff [McKagan, GUNS N’ ROSES-bassist] en ik gingen ermee aan de slag en herschreven de bas en de gitaren. Het is een eenvoudig nummer, dus het vergde niet veel denkwerk en analyses. Ik denk dat het heel leuk is, gewoon omdat het een essentieel onderdeel was van een heleboel dingen waar we aan werkten, dat was allemaal nieuw – althans voor Duff en mij – dus we hadden een goede tijd.

Op de vraag of dat betekent dat er een nieuw GUNS N’ ROSES-album komt, zei Slash: “Ik weet dat we een aantal nummers hebben en we brengen binnenkort nog een uit, en daarna komt er nog een. Wat de plaat betreft, dat valt nog te bezien als een heel pakket, maar ik heb er vrij veel vertrouwen in dat dat er ooit zal komen.”

Afgelopen oktober vertelde Slash aan Audacy Check In-presentator Remy Maxwell dat GUNS N’ ROSES nog moest beginnen met het schrijven van nieuw materiaal na het uitbrengen van twee herwerkte nummers van de sessies uit het “Chinese Democracy”-tijdperk.

In september brachten de gitarist en zijn bandleden “Hard Skool” uit, die meer dan een maand na hun optreden en de daaropvolgende officiële release van “Absurd” kwam, een heruitgave van GUNS N’ ROSES eerder niet uitgebrachte “Silkworms”.

“Wat betreft de nieuwe GUNS, we zijn nog niet eens zover dat we echt serieus gaan zitten en schrijven”, vertelde Slash aan Audacy Check In. “We hebben veel materiaal gemaakt dat een tijdje heeft stilgestaan. Dus dat zal een hele onderneming op zich zijn.”