RADIO
play
NOW PLAYING

Simon McBridge – The Fighter

Written by on 7 mei 2022

Simon McBride’s ‘The Fighter’ is de kostbare vrucht van hard werken, van vele jaren ervaring op de weg en in de studio. Het album is klassieke, kwaliteitsrock met ongelooflijke gitaarhaken en zware, ritmische percussies.

Het heeft sterke melodische elementen die in je hoofd blijven hangen, die zowel zijn vroege invloeden weerspiegelen die hem inspireerden om gitaar te spelen als de muzikale reis die hij sindsdien heeft gemaakt. De nummers zijn vol hoop en positiviteit. Elke noot op deze plaat betekent iets voor Simon en zijn band. Dit album is de perfecte gelegenheid voor Simon om naam te maken en te schitteren in de rockwereld!

Momenteel vervangt Simon Steve Morse in Deep Purple, die vanwege een familieaangelegenheid tijdelijk een pauze heeft genomen. Joe Satriani die in 1993 en 1994 met de band speelde, zei in een interview met eonmusic het volgende; “Simon is daar een geweldige oproep voor, dus dat is echt geweldig”, zei hij; “Ik bedoel, de band staat dicht bij Simon, en Simon is een geweldige gitarist”.

‘The Fighter’ verschijnt op 27 mei via earMUSIC