RADIO
play
NOW PLAYING

Simon Mcbridge blij met de tijdelijke aanstelling van Joe Satriani bij Deep Purple

Written by on 1 april 2022

Joe Satriani heeft Deep Purple geprezen voor het inhuren van invalgitarist Simon McBride om in te vallen voor Steve Morse, en noemde de aanwerving van de Ierse speler “een geweldige oproep” door de band. Satriani maakte zijn opmerkingen tijdens een gesprek met Eonmusic over het nieuwe album “The Elephants Of Mars”, dat op 8 april uitkomt.

Morse’s tijdelijke pauze van de klassieke rockiconen werd aangekondigd op donderdag (31 maart). In een verklaring zei hij dat zijn vrouw Janine strijdt tegen kanker en voegde hij eraan toe dat hij hoopt dat hij weer mee kan op tournee met PURPLE ‘nadat ze een schone gezondheidsverklaring heeft gekregen’.

In een gesprek met Eonmusic applaudisseerde Satriani voor Purple omdat hij McBride had gekozen als vervanger voor Morse.

“Simon is daar een geweldige oproep voor, dus dat is echt geweldig”, zei hij; “Ik bedoel, de band staat dicht bij Simon en Simon is een geweldige gitarist.”

Satriani werd aangesteld in Deep Purple in 1993 en bleef in 1994 voor een Europese zomertour na het abrupte vertrek van oprichter Ritchie Blackmore. Hij gaf echter toe dat het geen optie was om zijn rol opnieuw op te nemen. “Ik denk dat we allemaal weten dat we nu op hetzelfde label zitten – earMUSIC – en ze weten heel goed dat ik bezig ben met het uitbrengen van een nieuw album”, vertelde hij aan Eonmusic.