RADIO
play
NOW PLAYING

Roger Waters deelt nieuwe ‘liner notes’ voor Pink Floyd’s Animals en teased met memoires

Written by on 4 juni 2021

Roger Waters deelt nieuwe ‘liner notes’ voor Pink Floyd’s Animals en teased met memoires

Roger Waters heeft de geredigeerde liner notes gepubliceerd voor de langverwachte remaster van Pink Floyd’s Animals. De zanger en muzikant heeft de woorden van Mark Blake op zijn website geplaatst, samen met een verwijzing naar zijn aanstaande memoires.

De aantekeningen waren oorspronkelijk bedoeld om een ​​nieuwe geremasterde editie van het album van de band uit 1977 te begeleiden, dat al enkele jaren in de maak is. In 2018 onthulde Waters dat het album aan het einde van dat jaar zou worden uitgebracht, maar er kwam niets uit.

Waters schrijft op zijn officiële website: “Wat deze notitie versnelde, is dat er nieuwe James Guthrie Stereo- en 5.1-mixen zijn van het Pink Floyd-album Animals, 1977. Deze mixen zijn onuitgegeven weggekwijnd vanwege een geschil over enkele sleeve-aantekeningen die [Floyd-biograaf] Mark Blake heeft geschreven voor deze nieuwe release. [David] Gilmour heeft zijn veto uitgesproken over de release van het album, tenzij deze liner notes worden verwijderd. Hij betwist de waarheid van de geschiedenis die in de aantekeningen van Mark wordt beschreven niet, maar hij wil dat die geschiedenis geheim blijft.

“Dit is een klein onderdeel van een lopende campagne van het Gilmour/Samson-kamp om voor Dave meer eer op te eisen voor het werk dat hij in Pink Floyd, 1967-1985 heeft gedaan, dan hem toekomt. Ja, hij was en is een heel goede gitarist en zanger. Maar hij heeft de afgelopen 35 jaar heel wat onzin verteld over wie wat deed in Pink Floyd toen ik nog de leiding had. Er zijn veel ‘we deden dit’ en ‘we deden dat’ en ‘ik deed dit’ en ‘ik deed dat.”

De post gaat vergezeld van een korte videoclip waarin Waters ook onthult wat het artwork lijkt te zijn voor een remaster van vier schijven uit 2018. Het is niet duidelijk of dit kunstwerk al dan niet is voltooid en er is geen releasedatum gegeven.