RADIO
play
NOW PLAYING

Rod Stewarts nieuwe album is all about Love & Sex

Written by on 16 september 2021

Rod Stewarts nieuwe album is all about Love & Sex

De nieuwe plaat van Sir Rod Stewart gaat helemaal over liefde en seks.

De 76-jarige muzieklegende heeft zijn 31e studioalbum, ‘The Tears of Hercules’, aangekondigd en de eerste single ‘One More Time’ uitgebracht, die gaat over het willen slapen met een voormalige vlam na een breuk.

Rod – die getrouwd is met Penny Lancaster – vertelde BBC Radio 2: “Het verhaal achter het nummer is dat je weet wanneer je het uitmaakt met iemand en de seks was geweldig en je wilt het gewoon nog een keer doen?

“Dat is waar het lied over gaat. Het is ons allemaal overkomen, dat weet ik zeker.

“De nummers zijn min of meer levensverhalen. Helaas hebben veel ervan te maken met liefde en seks op dit album. Nou, helaas niet, zo voelde ik me en het zijn gewoon dingen die me zijn overkomen. “

De 12-track LP, die op 12 november wordt uitgebracht, markeert de ‘Da Ya Think I’m Sexy?’ hitmaker’s vierde nieuwe album met origineel materiaal sinds 2013, met negen nieuwe nummers naast covers van nummers van Marc Jordan en Johnny Cash.

Rod is opnieuw herenigd met Kevin Savigar, die zijn laatste drie studioalbums (2013’s ‘Time’, 2015’s ‘Another Country’ en 2018’s ‘Blood Red Roses’) op zijn aankomende LP heeft gecoproduceerd.

Ondertussen begon de rocker onlangs over zijn ongebreidelde seksleven met zijn derde vrouw – met wie hij zonen Alastair, 15 en Aiden, 10 heeft – en gaf toe dat vrijen later in zijn leven “spiritueeler” is geworden voor hem.

De vader van acht legde uit: “Seks wordt spiritueler naarmate men ouder wordt. Ik hou van seks met mijn vrouw, maar ik vind het heerlijk om haar gewoon een knuffel te geven.

“Elke avond hebben we een kus en een knuffel, en dat leidt niet altijd tot seks, maar het is nog steeds heerlijk.

“Als ik lang bij haar weg ben en geen knuffel krijg, mis ik het echt.