RADIO
play
NOW PLAYING

Robert Plant wil GEEN boek

Written by on 29 november 2020


We zitten in het vierde decennium van zijn succesvolle solocarrière: Robert Pant is 74 jaar maar nog steeds actief in de muziekindustrie. ,,Ik zal altijd de gouden god van de Zep-legende zijn, maar blijf tot mijn dood doorwerken aan mijn eigen rijke catalogus.”

Led Zeppelin ging in 1980 uit elkaar na de dood van drummer John Bonham. Voor Plant het begin van een wijdverbreide solocarrière. In de bijna vier decennia na zijn eerste soloalbum Pictures at Eleven (1982) heeft Plant bewezen een nieuwsgierige artiest te zijn. Een goed voorbeeld is zijn populaire podcast Digging Deep. Elementen uit folk, blues, psychedelica en Afrikaanse muziek komen voorbij. Robert Plant blikt met Digging Deep terug op zijn carrière en staat stil bij bijzondere nummers. De aandacht van Plant gaat naar de plekken waar de muziek is opgenomen en de locaties die hem inspireerden bij het schrijven. ,,Het is een routekaart naar een persoonlijke reis die tot op de dag van vandaag voortduurt.”

Waarom geen boek?
Plant is niet altijd even succesvol geweest in zijn solo-inspanningen. ,,Tja dat zijn de kansen die je neemt. Soms lukt het niet en soms win je de jackpot. Zoals mijn Grammy-winnende samenwerking tien jaar terug met Alison Krauss op het album Raising Sand.” De oude rocker kan zich geen leven zonder rockmuziek voorstellen en deelt dit graag met zijn fans. Hij krijgt vaak de vraag of hij niet ook een boek wil schrijven. ,,Nee, rot op. Alles wat ik tussen mijn oren of benen heb, zijn mijn zaken en die van niemand anders.” Het nummer Keep It Hid op zijn laatste plaat Carry Fire (2017) gaat hierover. ,,Ik weet te veel dingen en als ik mijn sterfelijke rol verlaat, wil ik dat sommige zaken verborgen blijven. En de verhalen die ik wél wil delen vertel ik met liefde in mijn podcast!”