RADIO
play
NOW PLAYING

Robert Cray gaat ‘Nothin’ But Love’ en ‘In My Soul’ heruitgeven op vinyl

Written by on 4 maart 2022

Provogue / Mascot Label Group gaan Nothin’ But Love en In My Soul van de Robert Cray Band opnieuw uitgeven als onderdeel van hun doorlopende speciale heruitgavecampagne. De albums worden uitgebracht op 140g lichtblauw vinyl op 6 mei 2022.

Open oren en een open geest zijn de essenties van zanger, gitarist en songwriter Robert Cray, wiens carrière zich uitstrekt in de roots van de blues tot de top van de rock, van de jaren tachtig en op dit moment. Hij groeide op met het luisteren naar het evangelie van de Five Blind Boys of Mississippi, de soul van Bobby Bland, de rockgitaar van Jimi Hendrix en de popgeluiden van de Beatles.

Nothin’ But Love uit 2012 was het 16e studioalbum van de ervaren soul-bluesman en bevat Kevin Shirley (Joe Bonamassa, Beth Hart, Rush) op de productie. Weer te horen zijn zijn zachtzoete zang en herkenbare speelstijl op verhalen over liefde en verbroken relaties met een vleugje bigband swing en rock n roll. Nummers als het negen minuten durende “I’m Done Crying” klinken nog steeds huiveringwekkend klassiek maar tegelijkertijd eigentijds, terwijl “Side Dish” nog steeds dat aanstekelijke, onweerstaanbare pit heeft.

Oorspronkelijk uitgebracht in 2014, werd In My Soul geproduceerd door de Amerikaanse multi-instrumentalist, componist, muzikaal leider, Grammy Award-winnende artiest en oude Cray-vriend Steve Jordan (John Mayer, Keith Richards). In My Soul vangt Cray op zijn best met een uitstekende verzameling van tien nummers waarop Staxx en Chess met hun beïnvloede soul en blues en kenmerkende gitaarspel en buitengewone zang te horen zijn.