RADIO
play
NOW PLAYING

Ringo Starr brengt tribute aan Marc Bolan

Written by on 10 november 2020

Ringo Starr

Ringo Starr heeft op zaterdag 7 november een eerbetoon aan Marc Bolan van T.Rex gebracht. De voormalige Beatle vertelt over hun vriendschap tijdens de Rock Hall of Fame Ceremony 2020.

Vriendschap
Ringo Starr en Marc Bolan waren in de vroege jaren zeventig vaste drinkmaatjes. ,,Ik was fan van T.Rex en Marc was een echte vriend van mij”, vertelt Ringo Star tijdens de ceremonie. ,,Dus besloot ik in 1972 om een van de concerten in Wembley Arena te documenteren.” Met veel plezier denkt Ringo aan die tijd terug. ,,Ik kon erg goed opschieten met Marc en besloot om de beelden te gebruiken voor mijn film Born to Boogie.” Met succes. T.Rex is prominent aanwezig in Starrs film.

Trotse dichter
Ringo Starr besteedt tijdens zijn speech niet alleen aandacht aan de muziek. ,,Veel mensen kende hem als een songwriter en een gitarist maar hij was ook een goede dichter.” En niet zomaar een. Bolan was trots en noemde zichzelf vaak ‘de best verkopende dichter in Groot-Brittannië’. ,,Eigenlijk was poëzie voor hem net zo belangrijk als muziek. En dat is niet gek want hij had een geweldige stijl!”

Marc Bolan kwam in 1977 om bij een auto-ongeluk in Londen.