RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Wildflower and Barley – Allison Russell & Hozier

Written by on 1 april 2024

Allison werkte mee aan track van Hozier op zijn nieuwe EP ‘Unheard’.

“Het is mij een genoegen om meer werk van de Unreal Unearth-albumsessies te delen”, zei Hozier in een verklaring over de nieuwe reeks nummers. “Dit zijn nummers diegeschreven werden voor dat album, maar het om verschillende redenen net niet redden. Ik ben heel blij dat ik ze nu met jullie mag delen. Ik hoop dat je geniet van deze nieuwe nummers en ik kijk ernaar uit je binnenkort misschien te zien bij een komende show!

Unheard bevat nog drie andere nummers in de stijl van Unreal Unearth, dat afgelopen augustus uitkwam als het derde studioalbum van de muzikant. Onder hen verschijnen “Empire Now, “Fare Well” en “Wildflower and Barley”, een samenwerking met Americana-muzikant Allison Russell.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Keith een ereplaats krijgt in de Country Music Hall of Fame, samen met John Anderson en James Burton in de klasse van 2024. Keith, die de afgelopen jaren tegen maagkanker vocht, stierf een dag voordat de nominatie voor deze plek op zijn deurmat viel.

“Het is altijd een genot om met Hozier te zingen – ik heb het geluk gehad dit vaak live op het podium te mogen doen sinds we elkaar voor het eerst ontmoetten tijdens het zingen met Queen Mavis op Newport Folk Fest in 2019”, vertelt Russell. Hozier trad eerder op met de zangeres als achtergrondzanger tijdens sessies voor haar album The Returner uit 2023. Van april tot en met juni gaat ze met hem op tournee.

“Het opnemen van Andrews meditatieve meesterwerk van een nummer ‘Wildflower and Barley’ was onze eerste keer samen in de studio”, vervolgt ze. “Hozier en zijn coproducent, Jeff Gitty, waren een absoluut genot om mee te werken en gaven me een echte Masterclass in de subtiliteiten van vintage microfoons tijdens onze dag in EastWest Studio in LA vorig jaar. Het is een eer om deel uit te maken van dit prachtige project en samen te werken met Hozier – een artiest, schrijver en vrijheidszanger voor alle leeftijden.”