RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Sam Morrow – Medicine Man

Written by on 3 maart 2024

Sam Morrow

Sam Morrow, kondigt zijn nieuwe album ‘On The Ride Here’ aan met de release van zijn nieuwe single ‘Medicine Man’.

‘Medicine Man’ neemt je mee op reis via Sam’s schaamteloze verleden naar de uitdagingen van zijn heden. Een terugkerend thema op het album, dat op 22 maart 2024 uitkomt. On The Ride Here wordt het vijfde album voor Morrow, waarop zijn kenmerkende geluid weer heerlijk volop aanwezig is. Een mooie mix van blues, country met een snufje funk en heel veel liefde voor gitaren maken het weer een album om van te smullen.

‘On The Ride Here’ werd geproduceerd door Copaco-labelchef en Grammy-genomineerd producer Eric Corne. Een all-star selectie van West Coast-muzikanten – waaronder gitaristen Eli Wulfmeier en Eamon Ryland, bassisten Ted Russell Kamp en Adam Arcos, toetsenist Sasha Smith, maar ook drummers Matt Tecu en Butch Norton – voegden die oerstomp-in-je-maag en ruige glans aan de 11 nummers toe. Het resultaat is een vooruitstrevende plaat met een onmiskenbare Morrow sound, het sluitstuk van een muzikale trilogie die begon met het door country geïnspireerde Concrete & Mud en het door rock beïnvloede Gettin’ By On Gettin’ Down.

Morrow zegt zelf over de nieuwe single: “Eric (Corne) kwam naar me toe met tekstje voor het refrein, en dat deed meteen iets met me. We hebben allemaal ‘een medicijn’ dat ons helpt de dag door te komen. Sommige zijn beter voor je dan andere. Het is uiteindelijk een van de meest groovy nummers op de plaat geworden.”