RADIO
play
NOW PLAYING

Release: Rory Gallagher’s ‘Deuce’ Sophomore Album 50e Anniversary Edition Box set

Written by on 7 augustus 2022

Om de 50e verjaardag van Rory Gallagher’s tweede soloalbum “Deuce” uit 1971 te vieren, wordt op vrijdag 30 september een luxe cd-boxset uitgebracht door het UMC.

De uitgebreide feestelijke release graaft diep in het Rory Gallagher-archief en bevat een nieuwe mix van het originele album, achtentwintig niet eerder uitgebrachte alternatieve takes, een BBC Radio ‘In Concert’ uit 1972 met zes nummers en zeven radiosessie tracks van Radio Bremen. Het pakket bevat een hardcover boek van 64 pagina’s met een voorwoord van Johnny Marr van The Smiths, ongeziene afbeeldingen van wijlen Mick Rock, essays en memorabilia van de albumopname. De 2CD en 3LP komen uit de deluxe box en er komt een speciale D2C 1LP van de “BBC In Concert – Live at The Paris Theatre, 13 januari 1972.”

Uitgebracht in november 1971, slechts zes maanden na zijn gelijknamige solodebuut, was het tweede album van Rory Gallagher, Deuce, de samenvatting van alles wat hij had beloofd in de nasleep van de ineenstorting van Taste. Rory wilde het gevoel van een liveoptreden vastleggen, dus hij zou proberen om direct na liveconcerten op te nemen en de productie tot een minimum te beperken. Hij koos Tangerine Studios, een kleine reggaestudio, in Dalston in Oost-Londen, vanwege de geschiedenis met de legendarische producer Joe Meek. Met Gerry McAvoy op basgitaar en Wilgar Campbell op drums, werd het album ontwikkeld door Robin Sylvester en geproduceerd door Rory. Deuce bevat veel Rory-hoogtepunten, van het zinderende Crest Of A Wave tot het Keltische I’m Not Awake Yet.